2006 Sevilla

Jan.2016: Citytrip Sevilla

Deze diashow vereist JavaScript.


Vrijdag 6 januari:

20060106Sevilla1Om 6 uur opgestaan en om 7 uur de trein naar Brussel gepakt.
Ging prima allemaal en om 14.00 uur arriveerde ik in Sevilla. Daar de taxi naar het hotel genomen. Mijn (zeer goedkope) hotelkamer viel tegen; klein, kaal en koud. Maar snel de stad ingegaan dus.
20060106Sevilla2Langs de rivier naar de VVV gelopen maar die was helaas gesloten ivm Driekoningen. Toen maar een ticket voor de sightseeing-bustour gekocht en boven op het dak gaan zitten want het was lekker zonnig weer. Eenmaal op weg werd het echter steeds donkerder en uiteindelijk kregen we een flinke pensbui over ons heen. Gelukkig had ik een paraplu bij me, dus ik kon gewoon blijven zitten. De tour van 1 uur gaf een goede indruk van de stad en ik wist meteen wat ik nog beter wilde bekijken.

20060108Sevilla5Daarna nog wat rondgeslenterd, een fastfood-maaltijd naar binnen gewerkt, onderweg gepofte kastanjes gekocht en om 18.30 uur terug naar hotel omdat het donker begon te worden. In de lobby even geïnternet en toen naar m’n kamer waar ik, na nog wat gelezen te hebben, vroeg ben gaan slapen op een harde matras in een koude kamer…


Zaterdag 7 januari:

20060109Sevilla15Vanochtend richting VVV gelopen en onderweg de grote kathedraal bekeken waar een Latijnse mis met mooi orgelspel aan de gang was.

20060107Sevilla4Daarna tot 14.00 rondge-slenterd in parken en winkel-straten; heel relaxed en gezellig. Daarna in het hotel een siësta gedaan, mijn email gecheckt en toen weer op stap; alvast een theaterkaartje gekocht voor ‘s avonds (flamencovoorstelling) en even over de brug naar de andere oever gewandeld. Toen even een pilsje gepakt in café Bauhaus.

Daarna naar Flamencovoorstelling met gitarist, zangeres en danser; boeiend


Zondag 8 januari:

20060108Sevilla9‘s Ochtend eerst naar een rommelmarkt, ten noorden van het centrum, die echter niet bleek te bestaan. Toen maar weer zuidwaarts gelopen en bij ‘Starbucks’ aan de Puerto de Jerez een stuk appeltaart met koffie geconsumeerd.

20060108Sevilla8Na een rondleiding in de plaatselijke stierenvechtarena de rest van de middag in het park rond de Plaza de España gelopen en zitten lezen.

‘s Avonds in een pizzeria gegeten en toen naar de film ‘Matchpoint’ van Woody Allen.


Maandag 9 januari:

20060109Sevilla14‘s Ochtend de buurt Triana verkend; viel tegen. De rest van de dag door parken en het zuidwesten vd stad geslenterd en veel in de zon zitten lezen op bankjes, terrasjes, aan de oever vd Guadalquivir, met regelmatig een drankje, al dan niet met tapas.
‘s Avonds vroeg naar bed.


Dinsdag 10 januari:

20060109Sevilla12‘s Ochtend lang gewandeld door het noordoosten van de stad. Daarna lang zitten lezen bij café ‘Starbucks’. Vervolgens weer naar de oever van de Guadalquivir gelopen, helemaal naar de noordelijkste brug gewandeld, weer terug door de oude wijken en net op tijd weer bij de Ponto d’Oro om met een pilsje in de hand de laatste zonsondergang te aanschouwen. In het donker nog gauw een restaurantje ingedoken, oorbellen voor de kids gekocht en toen terug naar het hotel.


Woensdag 11 januari:

20060109Sevilla16Na bij het hotel uitgecheckt te hebben naar het Museo del belle Arte gelopen; een prachtig gebouw met mooie binnenplaatsen; de collectie (ouwe leem van o.a. Velasquez) vond ik minder interessant. Vervolgens op m’n gemak naar de Puerto Jerez gewandeld, daar gelezen en een stukje appeltaart gelezen en tenslotte de bus naar het vliegveld genomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.