2016 Fietstocht Bollenstreek

april 2016

De halve wereld rond gereisd maar nog nooit de Hollandse bollenvelden in bloei zien staan, dát moet er dit weekend maar eens van komen.

Vroeg in de ochtend stap ik met m’n fiets op de trein naar Schiphol en vandaar uit fiets ik zuidwaarts, onder de laagvliegende Boeings door.
Eerst maar eens een rondje om de Westeindeplassen (Kudelstaart staat nog op mijn to-do–lijstje), verder naar het westen om na 40 km de eerste file richting Keukenhof te kruisen. Dat pretpark laat ik aan me voorbij laten gaan (er zíjn grenzen…) en na Lisse doemen al gauw de eerste bloemenvelden op. Mooi kleuren, strakke lijnen en af en toe wordt ik high van de geur van de hyacinten.

Stormy weather vandaag, met veel wind en imposante wolkenformaties, maar gelukkig ook plenty zon. Ik hou het droog en m’n Patagonië-bestendige jas houdt de wind goed tegen

Vanaf Noordwijk rij ik door de duinen zuidwaarts naar Katwijk waar ik m’n intrek neem in een eenvoudig hotelletje aan de boulevard. Een uur later zit ik in een strandtent te eten en na nog een kop koffie begin ik aan een drie uur durende strandwandeling. De wind jaagt de schuimvlokken over het strand dat ik zowat voor me alleen heb; de Nederlandse kust op z’n best.
Als de zon achter de horizon weggezakt is loop ik helemaal verkleumd terug naar m’n hotelletje, op weg naar een lekkere warme douche!

De volgende ochtend ben ik alweer vroeg op en fiets ik zuidwaarts met de wind in m’n rug en de zon boven m’n hoofd. Het fietspad slingert door de het prachtige duinenlandschap en ik zie zowaar een vos onderweg. Vanuit Den Haag fiets ik vervolgens naar Rotterdam waar ik de trein terug naar Maastricht neem.